COMANDA

Nume*:
Telefon*:
Email*:
Mesajul*:

Dezvoltarea sistemelor interne

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor moderne, în diferite companii tot mai frecvent apare necesitatea utilizării sistemelor de uz intern. Deosebit de actuale sistemele respective sunt pentru companiile mari, angajaţii cărora sunt plasaţi în diferite sedii sau, chiar, în diferite oraşe. De aceea cea mai mare parte a companiilor care ţin pasul cu vremurile, dezvoltă sisteme informaţionale accesibile angajaţilor în orice colţ al lumii.

Există o vastă şi variată gamă de sisteme de uz intern, întrucât fiecare din ele sunt individualizate pentru a satisface nevoile unei companii concrete. Dar, totuşi, ar fi oportun să analizăm unele exemple de sisteme interne cel mai frecvent întâlnite.

Baza de date a Clienţilor

Bazele de date a Clienţilor conţine informaţiile necesare referitoare la clienţi. Toţi angajaţii, chiar dacă sunt plasaţi în diferite sedii, introduc informaţiile într-o singură bază de date. Este foarte comod pentru a anunţa clienţii în vederea noilor produse sau unor promoţii, deoarece nu mai este necesară dublarea unor activităţi în fiecare sediu separat, lucru care poate fi făcut o singură dată. Dacă la această bază se vor mai adăuga opţiunile de filtrare şi corespondenţă, sistemul va selecta grupul necesar de clienţi pentru o anumită acţiune.

Sisteme interne de evidenţă sau de circulaţie a mărfurilor

Sisteme de evidenţă şi de circulaţie a mărfurilor reprezintă un mijloc foarte comod pentru marile companii. Astfel, de exemplu, pentru întreprinderi implicate în comerţ, astfel de sisteme le permit angajaţilor unui punct comercial să deţină informaţii actualizate privind produsele din stocul altui punct comercial. În cazul în care, un client vine şi nu găseşte produsul de care are nevoie, angajaţii îi vor putea oferi informaţii exacte cu privire la locaţia în care produsul respectiv este disponibil pe stoc. Iar directorul întreprinderii va putea urmări rapoartele privind ultimele vânzări online. După caz, aceste sisteme interne pot fi de asemenea interconectate cu contabilitatea 1C şi alte programe contabile.

Sistemul de generare şi planificare a proceselor de afaceri

Sistemele de generare şi planificare a proceselor de afaceri sunt foarte utile atunci când astfel de procese afectează mai multe oficii ale unei întreprinderi. Astfel, pe internet se vor conţine informaţii generale despre noul proiect, la care va avea acces fiecare responsabil. Acest sistem va fi prezentat în formă de schemă bloc, care va demonstra elocvent responsabilităţile oficiilor pentru fiecare parte de proiect. Angajaţii, la fel, vor beneficia de timp suplimentar pentru a analiza toate deficienţele sau noile propuneri, iar în cazul în care vor apare unele eventuale probleme, întotdeauna se va putea accesa şi vizualiza repetat în ce mod este conceput şi planificat proiectul.

Sisteme de monitorizare a productivităţii muncii salariaţilor

Sistemele de monitorizare a productivităţii muncii personalului permite, pe internet, trasarea sarcinilor de serviciu pentru fiecare salariat, tot aici fiind scoase în evidenţă priorităţile, dar şi, eventual, termenul de executare a unor sau altor sarcini. După executarea misiunii, angajatul are posibilitatea să raporteze realizarea acesteia sau, în cazul în care apar unele întrebări, să le adreseze prin intermediul sistemului. Este foarte comod chiar şi pentru întreprinderile mici cu un singur oficiu, când directorul sau coordonatorul responsabil nu este prezent întotdeauna în oficiu. În asemenea cazuri, oricum există posibilitatea de a răspunde prompt la întrebările apărute sau de a monitoriza activitatea din cadrul oficiului şi de a aplica măsurile necesare.

Urmează de reiterat, că acestea sunt doar cele mai răspândite sisteme de evidenţă internă. Fiecare întreprindere poate avea nevoie de un sistem individualizat. De aceea, în cazul în care aţi decis că compania dvs. are nevoie de un asemenea sistem, contactaţi specialiştii laboratorului internet iLab şi ei nu vor întârzia să vă vină în ajutor pentru a vă identifica cel mai adecvat sistem şi pentru a-l realiza în practică.